Date cum ar fi like-urile acordate şi interesele utilizatorilor puteau fi extrase din paginile de Facebook fără ca nimeni să bănuiască ceva, profitând de bug al reţelei de socializare care permitea falsificarea identităţii altor site-uri foarte populare. Printre datele accesibile să număra şi istoricul căutărilor făcute pe Facebook, un eventual atacator putând afla spre exemplu dacă am făcut poze într-o anume locaţie, ce înclinaţii politice sau religioase avem, sau numele persoanelor pe care am încercat să le găsim, scrie Go4it.
Concret, acesta este exact tipul de informaţii de care un factor extern ar avea nevoie pentru selectarea publicului ţintă de vizat cu reclame sau mesaje personalizate, influenţând decizii de cumpărare şi chiar opiniile politice.
Urmând publicării acesteia, Facebook a luat rapid măsuri pentru aplicarea corecţiilor necesare, administratorii reţelei precizând că nu sunt semne cum că vulnerabilitatea ar fi fost folosită la colectarea în masă a informaţiilor despre utilizatori.